Mai complicat

N-am știut că e normal să fie așa de complicat, așa că am plecat convins că nu e bine. Erau prea multe de rezolvat și prea multă presiune. Eram convins că, dacă într-adevăr aș fi găsit ce căutam, ar fi trebuit să-mi pară totul ușor de dus, că doar aș fi făcut-o cu plăcere. Credeam că ar trebui să fie mai simplu.

Dacă gândurile astea ți-au aparținut vreodată, vina e a câtorva fraze trecute clandestin prin istorie.

Găsește un job pe care-l iubești și nu va mai trebui să muncești nicio zi în viața ta. Pe dracu’. Va trebui să muncești mai mult decât oricând și va fi de neînchipuite ori mai greu decât orice alt lucru pe care l-ai făcut vreodată. Fiindcă un lucru pe care-l iubești îl faci cu toată carnea, îl faci pierzându-ți sănătatea și banii și respectul celor care nu contează.

Când iubești pe cineva, nimic altceva nu mai e important. Hai să fim serioși. Când iubești pe cineva totul, dar totul, contează mult mai mult. Atunci te scoate din sărite orice umbră de tristețe din jur, ca și cum veștile proaste ar fi fost create special ca să vă strice vouă dragostea. Când iubești ești cu ochii în patru și cu mintea în alertă. Atunci toate fleacurile au puterea să te întoarcă pe dos.

Nu există rețete. Când își găsește drumul, fiecare își dă seama de asta de unul singur. Tâmpenii. Avem fiecare câte o șansă mare să murim întrebându-ne dacă am făcut ce trebuia. Cine nu și-a dat seama deja de mai multe ori că „ăsta e drumul”?

Că un lucru e complicat nu-nseamnă nimic. Nu-ți dă niciun indiciu util. Nu-ți spune nici c-ar trebui să lupți și nici c-ar trebui să fugi. Nu-ți spune nimic fiindcă așa sunt deciziile importante: complicate. De fapt un singur element poate fi ignorat fără riscuri atunci când vrei să iei o hotărâre: faptul că lucrurile sunt complicate.