A te supăra din ce în ce mai puțin

Mi se întâmplă tot mai des ca lumea să mă numească „blând”. Unii au revelația că nu m-au văzut niciodată nervos, alții mă întreabă dacă eu mă supăr vreodată. Pesemne că a fi relaxat a devenit un lucru mirabil în lumea de azi.

Sigur că mă supăr și eu, doar că mă supăr din ce în ce mai puțin. Acum, că ți-am spus asta, o să faci și tu la fel.

O să-ți dai seama că era o vreme când îți petreceai jumătate din zi trăindu-ți problemele și jumătate vorbind despre ele. Apoi o să realizezi că după un timp ai început să-ți folosești altfel a doua jumătate a zilei: ai început să-ți rezolvi problemele sau pur și simplu să ți le pui deoparte, ca să ai mintea liberă pentru altceva. Apoi o să înțelegi că și tu, ca și mine, ești de fapt din ce în ce mai puțin supărat. Asta o să-ți dea încredere și-o să te ajute să te superi chiar și mai rar. Și tot din ce în ce mai puțin.

Cel mai adesea oamenii se supără când nu știu ce vor. Atunci când știu, motivele enervării lor sunt tot mai puține, iar fleacurile demne de ignorat – tot mai multe. Nu te poate supăra ceva de care nu-ți pasă, nu?

Asta-i tot. Cu timpul înțelegem tot mai bine cine suntem, înțelegem ce dorințe avem. Pe zi ce trece ne limpezim și de aceea ne supărăm tot mai rar. Mă supăr și eu, mulțumesc de întrebare, dar din ce în ce mai puțin.