Trei ore – doza zilnică de făcut umbră pământului

Articol publicat în 24 FUN.

Vreau să fac rost de 3 ore în plus în fiecare zi.

Aşa aş putea de exemplu să mă apuc de scris, sau aş putea face sport în fiecare seară. Aş putea chiar să mă plimb de nebun pe străzi pe care n-am mai fost niciodată sau aş putea să-mi reamenajez în sfârşit sufrageria. Aş putea să lucrez la nişte proiecţele de suflet, de care n-am nevoie să afle lumea, dar prin care să fiu de folos cuiva.

Aş putea folosi măcar una din cele trei ore pentru citit. Aşa aş citi măcar vreo 50 de pagini pe zi. Adică măcar o carte pe săptămână şi patru în fiecare lună. Sau, dacă aş citi mai repede şi trei ore pe zi, nu una, aş termina 20 de cărți în fiecare lună.

O altă variantă ar fi să mă întâlnesc în orele astea, măcar o dată pe săptămână, cu prietenii. Aş avea cu cine, fiindcă am vreo 10-20 de prieteni în oraş, oameni pe care îi consideram apropiaţi acum câţiva ani, dar cu care nu m-am mai văzut în ultima vreme decât întâmplător. Aş putea vorbi cu ei vrute şi nevrute, despre ei, despre mine, despre vieţile noastre, despre politică, despre fotbal, despre pasiuni, despre probleme, despre viitor.

Cu trei ore în plus în fiecare zi, aş fi mai odihnit, mai cult şi mai prietenos. Mi-aş trage seva din cărţi şi nu din ştiri, din prieteni şi nu din reţele sociale. Aş face lucruri utile mie sau altora, lucruri mărunte sau mari de care să fiu mândru.

Mă rog, gata pentru azi, trebuie să plec. Începe Big Brother la televizor şi trebuie să şi intru puțin pe internet. N-ar trebui să-mi ia mai mult de trei ore în total.